Nieuws

Apple wil ook nieuwe Galaxy Tab verbieden

De wereldwijde patentstrijd tussen Apple en Samsung gaat verder. Het toestel is niet langer verboden in Australië. Maar in Duitsland probeert Apple nu de nieuwe Galaxy Tab te verbannen.

In Australië heeft de rechtbank nu beslist dat de Galaxy Tab 10.1 toch verder mag worden verkocht. In oktober werd de verkoop geblokkeerd in het land omdat Samsung met de Tab patenten van de iPad schond. Onder meer de veegbeweging om het toestel te ontgrendelen en de knijpbeweging om in te zoomen zouden zijn afgekeken van Apple.

Maar die beslissing wordt nu ingetrokken. De bedoeling was om de verkoop tijdelijk op te schorten, zodat de zaak uitgebreid kon worden behandeld volgend jaar. Maar omdat de tabletmarkt zo snel evolueert zou dat voor de Galaxy Tab 10.1 de doodsteek kunnen betekenen.

[related_article id=”158256″]

Duitsland
Dichter bij huis valt de soap tussen de twee vaker in herhaling dan FC De Kampioenen. De Galaxy Tab 10.1 is in Duitsland al enkele maanden verboden, maar volgens de blog Foss Patents is die veroordeling ook van toepassing op de Galaxy Tab 8.7 en 7.7, de kleinere versies van het origineel.

Intussen schrijft Dow Jones dat Apple in Duitsland een hoorzitting heeft kunnen verkrijgen om de Galaxy Tab 10.1N te laten verbieden. De 10.1N is de aangepaste tablet van Samsung die sinds vorige week te koop is in Duitsland. Onder meer de plaats van de luidsprekers is gewijzigd, juist om ervoor te zorgen dat Apple geen bezwaar kan hebben.

Apple wil dat Samsung Duitsland de nieuwe Tab nergens in Europa mag verkopen. Maar het is onduidelijk of zo’n beslissing dan ook het moederbedrijf van Samsung of lokale afdelingen zoals Samsung België zou treffen. De hoorzitting vindt plaats op 22 december in Düsseldorf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business