BlackBerry PlayBook is te hacken

Hackers zeggen dat ze de BlackBerry PlayBook hebben gekraakt. Ze kunnen niet-goedgekeurde toepassingen op de tablet draaien.

De drie hackers, Xpvqs, Neuralic en CMW, claimen de hack in enkele video’s op YouTube. Ze hebben naar eigen zeggen een beveiligingslek ontdekt en daarmee rootaccess verkregen. Dat is toegang tot op het hoogste niveau, waardoor je in principe alles kan besturen.

In de video zie je hoe het trio onder meer de achtergrondverlichting en de leds van de PlayBook kunnen controleren. Ook zou het mogelijk zijn om applicaties uit de Android Market te draaien. Het plan is om op termijn Android op de PlayBook te zetten, al is dat nog niet onmiddellijk de bedoeling.

Dingleberry
In een andere YouTubevideo geeft CMW, wiens echte naam Chris Wade is, een demo van Dingleberry. Met die applicatie kun je je PlayBook jailbreaken, zodat je niet goedgekeurde applicaties kan draaien.

Research In Motion (RIM) heeft aan de Canadese nieuwssite CBCNews laten weten dat het op de hoogte is van de claims en zegt dat het een software-update zal uitbrengen als blijkt dat het toestel echt te hacken is. Beveiliging is een paradepaardje van de BlackBerry-producten. Daarom zijn de toestellen juist populair bij de overheid en grote bedrijven. Dat zijn tablet zomaar te kraken is, komt RIM dus geenzins gelegen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business