Nieuws

Engeland zoekt codekrakers

Het Britse informatiebureau GCHQ heeft een website gelanceerd waarop je een code moet kraken. Op die manier willen ze sollicitanten aantrekken.

De potentiële mededingers moeten een visuele puzzel oplossen op een merkloze website. De uitdaging is ook verspreid via sociale netwerken, blogs en fora.

Populariteit
Een woordvoerder zegt dat de campagne dient om het profiel van GCHQ op te poetsen bij een publiek dat anders moeilijk te bereiken zou zijn. “De doelgroep voor deze specifieke campagne voelt zich niet aangetrokken tot traditionele advertentiemethoden. Misschien zijn ze zich niet eens bewust van het feit dat GCHQ mensen zoekt voor deze bepaalde positie.”

De competitie werd in stilte gelanceerd op 3 november en loopt nog tot 12 december.

Wanneer je de code kraakt, krijg je een sleutelwoord dat je moet ingeven op de website. Als dat juist is, word je omgeleid naar de wervingswebsite van het bedrijf.

Verspreiding
De organisatie zegt niet bang te zijn dat de correcte oplossing via het internet verspreid wordt. “En zelfs als dat gebeurt,” verklaart de woordvoerder van GCHQ, “betekent dat hopelijk dat de resulterende discussies meer sollicitanten opleveren in de toekomst.”

Een kleine waarschuwing als je zelf een poging wil wagen: heb je ooit geprobeerd andere computers illegaal te hacken, dan kom je niet in aanmerking voor een positie bij GCHQ. Kom je toch in aanmerking, dan moet je helaas de Britse nationaliteit hebben. Maar laat dat je vooral niet tegenhouden om toch mee te dingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business