Geen verkoopverbod op Samsung Galaxy in VS

In de VS wordt de verkoop van de Galaxy-smartphones en -tablet van Samsung voorlopig niet verboden. In Australië wordt de ban na een eerdere opheffing dan toch verlengd.

De juridische diensten van Apple en Samsung blijven overuren draaien. In de Amerikaanse staat Californië heeft de rechter een verzoek van Apple afgewezen. Het bedrijf vraagt al sinds april om de verkoop van drie modellen van de Samsung Galaxy-smartphone en de Galaxy Tab 10.1-tablet in de VS te verbieden.

Maar volgens persbureau Reuters heeft de rechter dat verzoek geweigerd, omdat de verkoop Apple niet onherstelbaar zou schaden. De rechtszaak zelf gaat gewoon door en zal volgend jaar plaatsvinden. Samsung heeft in een mededeling intussen al laten weten dat het blij is met die beslissing.

[related_article id=”158256″]

Apple in beroep in Australië
Net zoals in negen andere landen klaagt Apple Samsung in de VS aan voor patentschending. Het bedrijf beweert dat Samsung het ontwerp van zijn Galaxy-toestellen heeft afgekeken van de iPhone en de iPad. Een geschil dat intussen wereldwijd al tot verschillende rechtszaken heeft geleid.

Aan de andere kant van de wereld krijgt het getouwtrek dan weer een andere draai. Begin vorige week werd het verkoopverbod van de Galaxy Tab in Australië opgeheven. Maar Apple gaat in beroep tegen deze beslissing, waardoor de iPad-tegenhanger er nog minstens een week uit de winkelrekken blijft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business