Vande Lanotte krijgt ICT en telecom

Sp.a’er Johan Vande Lanotte krijgt met zijn ministerportefeuille voor Economie ook de bevoegdheden Informatisering en Telecom onder zijn hoede. Paul Magnette (PS) wordt verantwoordelijk voor Belgacom.

Met de verdeling van de ministerposten is ook bekend wie het technologisch beleid mag uittekenen. Gisterenavond werd duidelijk dat Vande Lanotte vicepremier en minister van Economie, Consumenten en Noordzee zou worden.

Intussen bevestigt de persdienst van de sp.a aan onze redactie dat die bevoegdheid, net zoals onder voorganger Van Quickenborne, ook het beleid voor Telecom en Informatisering omvat.

Van Quickenborne kijkt positief terug
Paul Magnette (PS) wordt bevoegd voor Belgacom. Hij wordt minister van Overheidsbedrijven, Wetenschapsbeleid en Ontwikkelingssamenwerking. Daarmee volgt hij Inge Vervotte (CD&V) op, die de politiek inruilt voor de zorgsector.

Van Quickenborne (Open Vld), die sinds maart 2008 verantwoordelijk was voor ICT en Telecom, ruilt zijn portefeuille in voor die van Pensioenen. Net zoals Vande Lanotte wordt hij vicepremier. Vorige week bleef Van Quickenborne nog vaag over de vraag of hij zichzelf zou opvolgen. Wel blikte hij toen positief terug op zijn eerste regeerperiode als minister.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business