Nieuws

Medialine mPad

De tablets vliegen ons om de oren en er zijn bijzonder veel modellen om uit te kiezen. Vele ontsnappen aan onze aandacht, maar deze Android 3.2-tablet van het Nederlandse bedrijf Medialine wilden we toch eens graag van dichterbij zien.

Is de mPad een waardig alternatief voor de huidige generatie Android-tablets? De bouwkwaliteit stelt ons al snel teleur. Hij is redelijk dik en de achterkant vertoont wel heel snel krassen. De tablet bevat zo goed als alle nodige aansluitingen, inclusief een MicroSD-geheugenkaartsleuf, maar naar een volwaardige USB-poort zoeken we vergeefs.

Er is wel een micro-USB-aansluiting, waardoor je dus een verloopstekker nodig hebt als je een USB-apparaat rechtstreeks wilt aansluiten. Leuk is de schuifknop die de schermrotatie vergrendelt.

[related_article id=”158662″]

Camera
De mPad heeft bovenaan een cameraknop, zodat je de tablet altijd stevig vasthoudt bij het nemen van foto’s. Leuk, maar de 5 megapixelcamera zonder flits is niet van heel hoge kwaliteit. De autofocus reageert traag en bij de minste beweging mislukt je foto.

De luidsprekers in de mPad klinken goed, maar er is geen echt stereogeluid, omdat er alleen maar luidsprekers zitten aan de rechterkant van de tablet. We hadden liever een ruimer stereogeluid gehoord.

Android
De grootste verrassing is ongetwijfeld de aanwezigheid van Android 3.2. De nieuwste update van Android Honeycomb is standaard geïnstalleerd. Medialine heeft nergens het besturingssysteem aangepast, en dus zouden ook toekomstige updates vlot moeten verschijnen.

Het Gorilla Glass-scherm en de scherpe prijs zijn bijzonder verleidelijk, maar de grootste teleurstelling is zonder meer de beeldkwaliteit. De resolutie mag dan wel 1.280 bij 800 pixels zijn, maar het TFT-paneel met led-backlight stelt toch teleur. Andere tablets gebruiken doorgaans IPS-schermen, met een betere kleurweergave en grotere kijkhoek.

Bij ons testexemplaar is er trouwens een rasterpatroon zichtbaar, maar volgens Medialine is dat probleem inmiddels verholpen. De Medialine mPad is scherp geprijsd voor een Android 3.2-tablet, maar wij geven liever 50 euro meer uit voor bijvoorbeeld de Asus Eee Pad Transformer.

Medialine mPad
Prijs: 349 euro (december 2011)

PRO: interessante prijs; Gorilla Glass.
CONTRA: redelijk dik; ondermaatse beeldkwaliteit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business