Nieuws

IRIS leest gescande documenten uit op iPad

Het Waalse IRIS heeft een app gemaakt waarmee je gescande documenten op de iPad kan verwerken tot bewerkbare tekst of een archiveerbare pdf.

Readiris for iPad is een volwaardige OCR-toepassing voor de iPad. Je kunt er ingescande documenten op je tabletcomputer mee verwerken tot bewerkbare tekst. En die tekst kun je dan verder vormgeven in een tekstverwerker op de iPad. Naast tekst kan je ook de afbeeldingen uit een gescand document gebruiken.

De scans kunnen op verschillende manieren op de iPad terechtkomen. Een daarvan is een scanner van IRIS zelf die documenten rechtstreeks op een SD-kaartje opslaat. Dat SD-kaartje kun je met een adapter inlezen op de iPad. Een andere werkwijze is foto’s met een camera draadloos naar de iPad sturen en die dan als bronbestand gebruiken. De iPad heeft trouwens zelf een camera, maar die is te slecht voor dit soort toepassingen.

[related_article id=”158256″]

Bewerken op iPad
In onderstaande demo zie je het proces dat start met een SD-kaartje. De bestanden zijn erop gezet met een IRIScan Anywhere 2. De documenten die je erdoor voert, komen rechtstreeks op het geheugenkaartje.

De mobiele scanner IRIScan Anywhere 2

Via een adapter kun je het SD-kaartje uitlezen met de iPad en zodra het bestand op de tabletcomputer staat, kun je het gaan bewerken met de software van IRIS. In dit geval wordt het bestand geanalyseerd en wordt de tekst automatisch herkend en met oranje aangeduid. Foto’s staan met blauw omkaderd.


De tekst kun je uitvoeren naar verschillende plaatsen. Je kunt een document naar de cloud sturen, naar Evernote, Dropbox, de e-mail of Google Docs. Of je kan de tekst rechtstreeks bewerken op de iPad.

De software is voor een app stevig geprijsd. De toepassing kost 69 euro, maar is nog tot het einde van dit jaar te krijgen voor de verlaagde prijs van 29 euro.

IRIS wil later ook andere platformen gaan bedienen, volgens zaakvoerder Pierre de Muelenaere. Maar hij wil niet uitweiden over de concrete plannen die IRIS heeft voor andere platformen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business