Nieuws

IObit Uninstaller 2

Microsoft krijgt het maar niet voor elkaar om een nuttige softwareverwijderaar in Windows aan te brengen. Dan doet IObit het beter, met het gratis tooltje Uninstaller 2. 

Op de redactie gebruiken we al jaren Revo Uninstaller om software te verwijderen. Als we Revo naast deze nieuwkomer zetten, zien we meteen dat de interface van IObit veel toegankelijker is: compact, een overzichtelijk menu en geïnstalleerde applicaties in een handige lijst. Een installatie is niet nodig, zodat je snel aan de slag kunt.

Voor het verwijderen van overbodige programma’s doet IObit eigenlijk niet meer dan de standaard Windowsfunctie, maar dankzij de geavanceerde modus kun je ook registerverwijzingen en losse programmaresten wissen. Het programma maakt bovendien een herstelpunt aan voor het tot schoonmaak overgaat.

Niet erg geavanceerd
De geavanceerde modus werkt prima, maar Revo Uninstaller is toch een stuk grondiger. Bovendien blijft IObit soms hangen en moeten we het met de hand herstarten. Beide programma’s laten het overigens aan je eigen oordeel over of het wel verstandig is om dit soort resten te verwijderen, hoewel Revo je iets meer keuze geeft over hoe diep je graaft.

IObit Uninstaller heeft nog wat andere trucjes in huis, waarvan de ‘batch uninstall’ onze favoriet is. Als je deze modus inschakelt, kun je meerdere programma’s tegelijk aanvinken, waarna ze één voor één verwijderd worden. Je bent alleen nog wel altijd veel tijd kwijt met het bevestigen van al die de-installaties.

Daardoor gaat het effect van deze functie wat verloren. Daarnaast biedt IObit nog een overzicht van de meest ruimtevretende programma’s en is er een aparte sectie voor het wissen van browsertoolbars. Als test installeren we de gehate adware ASK Toolbar, die IObit probleemloos uit de weg weet te ruimen.

IObit Uninstaller 2 is licht en toegankelijk, maar niet zo grondig als de gevestigde waarde Revo Uninstaller. Voortaan staat het standaard op onze reparatiestick, al houden we Revo Uninstaller achter de hand voor de echt lastige patiënten.

IObit Uninstaller 2
Prijs: gratis (december 2011)

PRO: draagbaar; meerdere programma’s achter elkaar verwijderen.
CONTRA: langzaam; minder grondig; geavanceerde modus brengt risico’s met zich mee.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business