Nieuws

Google-top wil NASA-hangar redden

Google-toplui Larry Page, Sergey Brin en Eric Schmidt bieden enkele miljoenen om een NASA-hangar te redden. Ze willen de plek gebruiken om hun privéjets in te parkeren.

Het bod dat de drie indienden bij NASA wordt mogelijk aangenomen. Het ruimtevaartagentschap heeft 33 miljoen dollar nodig om Hangar One te vernieuwen. De Google-toplui willen via H211, het privébedrijf dat de acht privéjets van de drie verzorgt en waarvan zij ook eigenaar zijn, een nieuwe plek vinden die de vliegtuigvloot kan herbergen.

NASA huurt verder
H211 wil graag twee derde van de ruimte in de hangar benutten voor de privévliegtuigen. Dankzij het voorstel blijft NASA eigenaar van de ruimte en kan het de rest van de vloerruimte en de hoger gelegen verdiepingen huren. De buitenkant van de hangar wordt momenteel verwijderd als gevolg van een besmetting, waardoor de tijd wel erg dringt.

[related_article id=”158901″]

NASA heeft het bod, dat in september werd gemaakt, nog niet geaccepteerd of afgewezen. “Nog niet alles is compleet doorgelicht”, zegt NASA-woordvoerder Bob Jacobs. “We begrijpen de interesse en de historische aard van het gebouw; dat moeten we afwegen tegen de gelimiteerde bronnen en het beperkte gebruik. We denken geduldig na over alle opties terwijl we het financieringsvoorstel voor het fiscale jaar 2013 voorbereiden.”

Ken Ambrose van H211 wordt echter ongeduldig. “Onderhand zouden ze toch een beslissing moeten nemen”, zegt hij. “Wat mij betreft is het vijf voor twaalf.”

Dringend
Nadat de Amerikaanse overheid het budget van 32 miljoen dollar om de besmette schil te vervangen schrapte, moest de organisatie een weldoener vinden als ze het gebouw niet wilde slopen. Als de buitenkant niet meteen wordt vervangen nadat de laatste zijkant wordt verwijderd, is het mogelijk dat het hele gebouw onbewoonbaar wordt verklaard.

Als de steiger die gebruikt werd om het gebouw te ontmantelen meteen opnieuw gebruikt kan worden, zou dat één tot twee miljoen dollar besparen.

“We zijn niet van plan om de komende zes maanden hard te werken aan een nieuw plan als dat plan toch niet doorgaat”, zegt Ambrose. “Er zijn al enkele maanden voorbijgegaan, en ik denk dat alles zeker dringend is nu de ‘beenderen’ van het gebouw blootliggen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business