Nieuws

Google Maps verraadt geheime legerbasis

Op Google Maps zijn beelden ontdekt van een geheime militaire basis in de woestijn van Nevada. Er is een landingsbaan voor spionagevliegtuigjes.

De landingsbaan wordt gebruikt om R-170 drones te testen. De Amerikanen verloren vorige week nog zo"n spionagevliegtuigje in Iran.

Het Pentagon is bezorgd dat Iran door het vliegtuig mogelijk geavanceerde technologie in handen krijgt. Dat iedereen op het internet satellietbeelden van een geheime militaire basis kan raadplegen zorgt voor extra ongerustheid.

[related_article id=”158578″]

Nuttige info voor Iran
"Iran kan heel erg geïnteresseerd zijn in deze beelden omdat het hen meer informatie geeft over hoe we onze veiligheidsvluchten uitvoeren", vertelt Cedric Leighton, een gepensioneerde kolonel bij de luchtmacht, aan Fox News.


Grotere kaart weergeven

De satellietbeelden die sinds begin 2011 beschikbaar zijn op Google Maps tonen een landingsbaan van ongeveer anderhalve kilometer lang. Wie verder inzoomt, ziet een vliegtuigje. Verdere details van het vliegveld en de veiligheid rond de gebouwen zijn duidelijk zichtbaar.

Volgens Leighton heeft Google het recht die beelden openbaar te maken, maar zouden ze het beter niet doen omdat ze militaire operaties in gevaar brengen. Hij voegt eraan toe dat het Amerikaanse leger eerder al Google-medewerkers heeft tegengehouden om close-upbeelden te maken voor Google Earth.

Geen unicum
Het is niet de eerste keer dat satellietbeelden van geheime basissen open en bloot op het internet staan. Eerder doken al foto"s op van een militaire basis bij Denver en in Pakistan.

Veiligheidsexpert John Michener ziet echter geen problemen met Google Maps. "Nationale wetgeving geldt niet boven de atmosfeer. Het publiek heeft nu toegang tot dezelfde satellietbeelden die vroeger exclusief beschikbaar waren voor de overheid."

"Wen er maar aan", raadt Michener overheden aan. "Jullie weten wanneer de satellieten overvliegen, je kunt maatregelen nemen om gevoelige informatie te verbergen."

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zie jij heil in de toekomst van VR?

  • Nee (55%, 127 Votes)
  • Ja (21%, 49 Votes)
  • Ja, ik heb ook een VR-bril (10%, 22 Votes)
  • Ja, ik wil een VR-bril kopen (8%, 18 Votes)
  • Nee, ik heb wel een VR-bril (6%, 13 Votes)

Aantal stemmen: 229

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business