Nieuws

Sms kan Windows Phone stukmaken

Smartphones met Windows Phone 7.5 kunnen een denial-of-service-aanval krijgen waardoor de berichtenfunctie niet langer werkt.

Het gaat om een kwaadaardig sms-bericht dat ervoor zorgt dat een toestel op Windows Phone 7.5 zal herstarten en vervolgens de sms-functie afsluit. WinRumors, dat het probleem in een demofilmpje aantoont, schrijft dat de bug voorkomt bij verschillende versies van het mobiele besturingssysteem. Ook een bericht via Facebook Chat of Windows Live Messenger kan de bug activeren.

De enige manier om het toestel weer aan de praat te krijgen is een zogenaamde harde reset. Hierbij worden alle persoonlijke gegevens en apps van de telefoon verwijderd en keert de telefoon terug naar de fabrieksinstellingen.

Tegenover onze collega’s van CNet gat Microsoft nog geen reactie. Maar volgens WinRumors werkt het bedrijf wel samen met de man die de bug aantoonde.

Ook Android en iPhone hebben in het verleden problemen gehad met hun sms-functie. In 2009 werd op de Black Hat-beveiligingsconferentie aangetoond hoe hackers de controle over een iPhone konden overnemen met behulp van een sms-fout. Bij Android kon men het systeem laten crashen met behulp van een bug in het sms-systeem. Beide fouten zijn intussen wel hersteld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business