Nieuws

Nokia BH505

Sporters en kabels, beste vrienden zullen ze nooit worden. Daarom ben ik zo benieuwd naar de BH505 van Nokia. Dit model is namelijk een bluetooth-hoofdtelefoon, en werkt dus volkomen draadloos.

Nu zijn hoofdtelefoons met deze technologie niet echt nieuw. De BH505 is wel bijzonder omdat hij zich richt op actieve gebruikers. Al heb ik niet het gevoel dat je even ver kan gaan.

Er is natuurlijk nog een nadeel aan deze headset: je kunt hem alleen gebruiken met een muziekspeler die over bluetooth beschikt. Een smartphone dus, of misschien een iPod Touch. Dat betekent ook dat je eerst de Nokia moet koppelen aan je telefoon. Een klein beetje omslachtiger dus dan een stekker in een hoofdtelefoonuitgang steken.

Drivers
De BH505 hangt in een boog om je hoofd en heeft drivers (zo noemt men de speakertjes van een hoofdtelefoon) die je in je oor propt. Zo hoor je meer van de muziek, maar ben je ook meer afgesloten van de buitenwereld. Bij zo’n in-de-oren-hoofdtelefoon heb ik zelf meer last van vermoeide oren, maar dat is misschien persoonlijk.

In principe levert bluetooth een mindere geluidskwaliteit dan een kabel. Maar eerlijk gezegd: als je aan het sporten bent, merk je daar toch weinig van. Wellicht het grootste nadeel van een set zoals deze is dat hij stroom nodig heeft. En dat betekent dat je bij een spontaan laat-ik-eens-gaan-joggen-moment beteuterd wel eens moet vaststellen dat je hoofdtelefoon niet opgeladen is.

Nokia BH505
Prijs: 55 euro (november 2011)

PRO: Draadloos, redelijke prijs
CONTRA: Batterij, in-ear

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business