Nieuws

Sony MDR-AS20J

Toen ik deze hoofdtelefoon van Sony wilde uitproberen, heb ik eerst zo’n halve minuut afwisselend naar de hoofdtelefoon en naar de foto van de dame op de verpakking zitten staren. Voordat je foute dingen gaat denken: dat had eerder te maken met de vorm van de MDR-ASD20J dan met de jongedame.

Deze Sony-hoofdtelefoon heeft aan elke kant een soort clip die je volledig rond je oor legt. Misschien ligt het aan mijn oren, maar de eerste kennismaking met deze hoofdtelefoon gaf me het gevoel dat ik bezig was met oororigami – oorigami dus. Maar na een tijd klikte het en bleek de MDR-AS20J wel goed te passen. Het is dus gewoon een kwestie van oefenen.

Betrekkelijk korte kabel
In tegenstelling tot sommige andere koptelefoons blijf je bij de Sony wel voelen dat je met een hoofdtelefoon rondloopt. Maar daar valt mee te leven, vooral omdat de klank die deze hoofdtelefoon produceert niet veel te wensen overlaat. Sony levert bij deze hoofdtelefoon een betrekkelijk korte kabel, en dat vind ik een voordeel.

Waarom? Laten we zeggen dat ik aan den lijve heb ondervonden wat er gebeurt als je op een racefiets zit met een te lange kabel die dan in de derailleur verstrikt raakt. Pijn doet het niet, maar mijn portefeuille was niet tevreden. Halverwege de draad is er een klem die je aan een stukje jas of T-shirt kan bevestigen.

Dat klinkt onbelangrijk, maar ik vind het wel praktisch. Zeker tijdens het lopen kan zo’n rondslingerende kabel erg irritant zijn.

Sony MDR-AS20J
prijs: 29 euro (november 2011)

PRO: Klem, goede klank, prijs
CONTRA: Oorigami

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business