Nieuws

Pioneer SE-E22-J1

Weinig mensen buiten de sector weten dit, maar de meeste arbeidsongevallen bij IT-journalisten vinden plaats tijdens het openen van blisterverpakkingen. Die gedachte schoot door mijn hoofd toen ik de SE-E22-J1 uitpakte, die lekker knus in zo’n plastic dichtgelijmde doos zat.

Deze Pioneer is een ‘hangende’ hoofdtelefoon, wat wil zeggen dat de luidsprekertjes in de oorschelp zitten en daar blijven door een staafje dat achter het oor zit. Bij de SE-E22-J1 kun je dat staafje plooien, zodat je het kunt aanpassen aan jouw oren. Heel wat merken hebben gelijkaardige hangsystemen, maar ik vind ze vaak niet echt comfortabel zitten.

Ofwel zijn de staafjes niet echt stroef genoeg (en dan blijven de luidsprekertjes niet op hun plaats), ofwel zijn ze niet flexibel genoeg (en dan passen ze niet goed rond mijn oor). De aanpak van Pioneer is een goede tussenoplossing, en ik vind ze heel comfortabel en stabiel.

Ik waardeer ook dat het luidsprekergedeelte tegen het oorkanaal ligt en er niet helemaal in gepropt moet worden. Dat is natuurlijk heel persoonlijk, maar ik vind dat beter omdat je dan nog wat van de omgeving hoort. Ik fiets nu eenmaal in een stedelijke omgeving en dan hoor je toch maar beter de tram achter je wiel naderen.

Zuivere klank
Over klank gesproken trouwens: de SE-E22-J1 klinkt naar mijn gevoel heel zuiver en evenwichtig. Sommige sporters zullen misschien de bassen iets te afwezig vinden, maar ik ga daar niet mee akkoord. Veel hoofdtelefoons benadrukken lage tonen te veel, wat bij een langere luistersessie vermoeide oren oplevert.

Zoals het een goede sportkoptelefoon betaamt kan deze Pioneer tegen regen en mensenvocht. Mijn zweet- en douchetest heeft hij in elk geval goed overleefd. Een bijkomend pluspunt is dat de kabel uit twee delen bestaat. Dat is echt praktisch als je mp3-speler veilig in een binnenzak van je windstopper zit en je een kabel via een gaatje naar buiten wil leiden.

Na enkele dagen valt het me wel op dat de SE-E22- J1 de neiging heeft om verstrikt te raken in zijn lange snoer. Een of ander kabelmanagementsysteem zou dus handig zijn, meneer Pioneer.

Pioneer SE-E22-J1
Prijs: 20 euro (november 2011)

PRO: Zweet- en waterbestendig, comfort, prijs
CONTRA: Kabel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business