Nieuws

De beste koptelefoons voor sporters

Mail van de hoofdredacteur. “Ik heb hier een leuke opdracht voor je.” Eén zin verder, en ik weet hoe laat het is: tijd om te zweten.

Mijn missie luidt als volgt: “Zoek uit welke hoofdtelefoons het best presteren tijdens een stevige fietstocht of intensieve loopsessie”. Euh, ok. En wat verstaan ze dan wel onder ‘best presteren’? Blijkt dat het ding niet elke vijf stappen van mijn hoofd mag donderen, het risico op dood-door-zelfwurging-met- kabel ook best beperkt is, evenals de kans op elektrocutie-door-eigen-zweet.

Met andere woorden: het moet leuk blijven. Ik ga dus op zoek naar die ene mythische hoofdtelefoon die al die kwaliteiten in huis heeft én, we mogen voor één keer veeleisend zijn, die nog goed klinkt ook. Want rennen is afzien, zeker voor de journalist die het goede leven gewoon is.

Wanneer wel, wanneer niet?
Niets houdt je tegen om een hoofdtelefoon op je hoofd te zetten tijdens het joggen. De oortjes die bij je iPod zitten bijvoorbeeld kunnen best dienen. Maar vaak kom je toch in de problemen zodra je echt veel begint te bewegen.

Klassieke hoofdtelefoons, of ze nu in of over je oor zitten, zijn eigenlijk gemaakt voor mensen die rustig in hun luie stoel of een treincoupé zitten. Word je te actief, dan vallen ze al gauw uit je oor. Sporthoofdtelefoons zijn daarop voorzien en zijn zo ontworpen dat ze ook tijdens een sprintje stevig op je hoofd geparkeerd blijven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business