Nieuws

Street View toont tsunamigebieden Japan

Google is klaar met zijn registratie van de Japanse tsunamigebieden. Via Street View kun je nu een virtuele wandeling maken door de getroffen gebieden.

In juli kondigde het bedrijf zijn plan aan om de noord-oostelijke regio van Japan te archiveren. Die regio van Japan werd op 11 maart getroffen door een aardbeving en een tsunami. Google meldt nu dat het klaar is met de klus.

Build the Memory
Nadat Google 44.000 kilometer heeft afgelegd door de getroffen gebieden kun je de panoramabeelden nu zien op Street View. Je kunt de beelden ook bekijken via Build the Memory, een speciale website waarop je makkelijk voor-en-na-beelden kunt vergelijken.

Een virtuele toer met Street View illustreert hoe de natuurrampen de getroffen gemeenschappen hebben veranderd. Als je van het binnenland naar de kust reist, zie je het idyllische landschap drastisch veranderen. De bergen rommel duiken snel op wanneer je dichter bij de oceaan komt. In de steden vind je veel lege plekken waar ooit flatgebouwen en kantoren stonden.

Tijdsaanduiding
Beneden in de linkerhoek vind je telkens de maand en het jaar waarop een bepaalde foto werd genomen. Wanneer je foto’s vergelijkt van de magnifieke steden en de ruïnes die in hun plaats achterbleven, demonstreert deze context hoe levensveranderend de tragedie is voor diegenen die er wonen en die hun woning nooit meer zullen terugzien.

Deze tijdsaanduiding was de laatste jaren een van de meest gevraagde functies in Street View, en nu voegt Google ze eindelijk wereldwijd toe. Je weet nu hoe recent een foto is van een locatie die je interesseert.

“In het geval van de Japanse post-tsunamifoto’s hopen we dat het digitale archief nuttig is voor onderzoekers en wetenschappers die de effecten van natuurrampen bestuderen”, schrijft Google in een blogpost.

“We geloven dat de beelden handig zijn voor iedereen die de omvang van de schade beter wil begrijpen. De straatbeelden werpen een nieuw licht op de toestand van de getroffen gemeenschappen; zo blijven de herinneringen aan de ramp relevant voor ons en toekomstige generaties.”


Grotere kaart weergeven

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business