Nieuws

Thermaltake Chaser MK-I

Thermaltake had de afgelopen jaren vooral succes met zijn luxueuze behuizingen. Volgende in het rijtje is de indrukwekkende Chaser MK-I. 

Deze computerkast van 57 bij 23 bij 58 centimeter is zwart, met een paar blauwe accenten en geometrische figuren die het geheel een futuristisch uiterlijk geven.

In het zijpaneel zit een doorkijkvenster en is er plaats voor een ventilator, al is daar tot onze verbazing geen ventilator in geplaatst. Dat zul je zelf moeten doen. In de behuizing zelf helpen drie grote ventilators alles op temperatuur houden. Achteraan zit een ventilator met een diameter van 140 mm, die de opgewarmde lucht weer naar buiten moet voeren.

Dat is ook de taak van de 200 mm grote fan bovenaan, terwijl er vooraan een even grote ventilator zit die koude lucht moet invoeren. Aan de achterkant zie je ook nog drie gaten waardoor je de leidingen van je waterkoeling kunt steken. Je hebt geen schroevendraaier nodig voor de Chaser MK-I.

Schijven installeren
Via een kliksysteem kun je vier 5,25 inchschijven gemakkelijk installeren en vastmaken, maar daarnaast is er nog plaats is voor zes 3,5 of 2,5 inchschijven via een sleeënsysteem. Er zijn trouwens genoeg sleuven in de kast om de kabels van de voeding netjes om te leiden, zodat je behuizing van binnen overzichtelijk blijft.

De voeding zit trouwens ook op de bodem van de kast. Op het dak vinden we een docking station voor een 3,5 inch harde schijf. Links en rechts daarvan zitten een aantal aansluitingen: microfoon en hoofdtelefoon, twee keer USB 2.0 en twee keer USB 3.0. Bovendien is er ook een paneel waarmee je de ventilatorsnelheid kunt regelen, al is dat maar beperkt tot twee snelheden.

Sommige hardcore computerbouwers hebben hier graag iets meer controle over. Omdat de Chaser MK-I van binnen ruim genoeg is, lopen we tijdens de installatie nooit tegen problemen aan. Zelfs de AMD Radeon HD 6990 past probleemloos.

Thermaltake bewijst met de Chaser MK-I dat het niet alleen met gimmicks bezig is, maar er ook in slaagt om een geweldig uiterlijk te koppelen aan een functionele behuizing, zonder daarvoor iets te moeten opofferen.

Thermaltake Chaser MK-I
Prijs: 139,90 euro (december 2011)

PRO: mooi design; installatiegemak.
CONTRA: geen ventilator in zijpaneel; beperkte instelmogelijkheden voor ventilatoren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business