Nieuws

Review: Kinect Disneyland Adventures

Kinderen zullen heel veel plezier beleven aan Kinect Disneyland Adventures, maar ook oudere gamers met een voorliefde voor Disney mogen deze titel niet uit het oog verliezen.

[related_article id=”161452″] Plezier voor jong en oud

Wie een Xbox 360 met Kinect heeft, kan nu een magische reis maken naar de plek waar sprookjes tot leven komen en dromen waar worden. Kinderen, ouders en Disney-fans van alle leeftijden kunnen gewoon vanuit hun woonkamer het Disneyland-pretpark bezoeken, in de wereld van de attracties stappen en met hun favoriete personages optrekken. De makers van Kinect Disneyland Adventures hebben het beroemdste pretpark van de wereld helemaal nagebouwd; het is volledig gebaseerd op het allereerste Disneyland-park ter wereld, gelegen in Anaheim, Californië. Het mag wel duidelijk zijn: Kinect Disneyland Adventures heeft het voortreffelijk gedaan om een exacte kopie te zijn van het echte pretpark. Alles klopt tot in de details: de muziek uit het park, de vele winkels, de bankjes, de natuur, tot zelfs de vele verschillende rijen om aan te schuiven voor een attractie.

Je wandelt doorheen het park door je hand voor je te houden. Met de andere hand kies je welke richting je uit wilt gaan, en dat werkt behoorlijk goed. Het park is heel groot, maar gelukkig kun je direct naar verschillende punten gaan zonder er naartoe te wandelen. Je armen zullen je dankbaar zijn als je die manier van verplaatsen gebruikt. Je kunt alle attracties zien, maar ze zijn telkens wel tactisch afgesloten. Je hoeft dus niet aan te schuiven, maar in de plaats verschijnt er een minigame. Alle grote attracties zijn van de partij. In Space Mountain krijg je opeens een shooter voorgeschoteld, terwijl Matterhorn meer gebaseerd is op een bobsleerace. Het plezier dat je uit de minigames haalt, hangt af van je leeftijd, maar elk onderdeel wordt gespeeld met jij als controller. De minigames hebben verschillende levels en doelstellingen, high scores en natuurlijk ook de nodige tussenfilmpjes om dat Disney-gevoel nog meer aan te wakkeren. Vergis je niet, in deze minigames zit opvallend veel spelplezier in, veel meer dan de klassieke minigames die je nu overal tegen komt. Daarnaast moet je ook de vele verschillende personages in het pretpark helpen met allerlei taken. Je bent niet verplicht om ze uit te voeren, maar jonge kinderen zullen er dat maar al te graag voor over hebben. Je kunt in Kinect Disneyland Adventures ook souvenirs verzamelen. Wat dacht je van een handtekening van Doornroosje? Of neem een foto van jezelf en deel die met andere spelers die hun console online hebben hangen. Disneyland Adventures ziet er fantastisch uit. Het park oogt ontzettend kleurrijk, en de verschillende personages zijn heel goed gelukt. De stemacteurs slaan nagels met koppen en geven de indruk dat je tegen je echte Disney-helden zit te praten.
 

360-developmentdoornroosjefrontierkinectmickeymicrosoftmouseontspanningpanpetersneeuwwitjestudiosxbox

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals