Nieuws

Krijgt ook MacBook Pro superhoge resolutie?

Het gerucht doet de ronde dat Apple in het tweede kwartaal van 2012 een nieuwe lijn MacBook Pro’s zal lanceren met een hogere pixeldichtheid.

Dat heeft het Taiwanese zakenblad Digitimes vernomen van bronnen binnen de industrie. Apple zette op de smartphonemarkt al de toon met het retinascherm van de iPhone 4, die bij de lancering de hoogste pixeldichtheid op de markt had, en zou dat nu ook op de laptopmarkt willen doen.

Ultrabooks volgen
Acer en Asus zouden in de eerste helft van volgend jaar ultrabooks op de markt willen brengen met een schermresolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, weet Digitimes nog. Ultrabooks van de huidige generatie hebben meestal een scherm met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels.

[related_article id=”158256″]

De resolutie van Apples huidige topmodel, de MacBook Pro 17 inch, bedraagt 1.920 bij 1.200 pixels. De resolutie van het nieuwe model ligt als de geruchten kloppen zelfs hoger dan die van het recente Thunderbolt Display, dat een diagonaal heeft van 27 inch.

iPad 3
Ook de iPad 3 krijgt volgens geruchten een hogere pixeldichtheid. De massaproductie van schermen met een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels zou vorige maand opgestart zijn. De iPad 3 wordt dan in de eerste helft van 2012 gelanceerd. Ook Samsung zou bijna een tablet klaar hebben met een superhoge resolutie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business