Nieuws

iTunes Match opent in België

In alle stilte heeft Apple de deuren geopend voor iTunes Match. Verrassend is dat Belgen bij de eerste Europeanen zijn die de muziekcloud van Apple mogen gebruiken. De noorderburen bijvoorbeeld worden nog geweerd. Een jaarabonnement op de Apple-dienst kost 24,99 euro.

iTunes Match is een belangrijk nieuw initiatief van Apple. Het idee is dat een muziekcollectie die ergens op de harde schijf van jouw pc staat, via iTunes Match beschikbaar wordt op andere computers die je bezit en – vooral – op iPhones en iPads. In die zin is het vergelijkbaar met Google Music, behalve dat bij iTunes Match je niet verwacht wordt een volledige muziekcollectie te uploaden.

In de plaats werkt Apple met een zogenaamde matching-technologie. Als je intekent op iTunes Match, wordt je muziekcollectie geanalyseerd. Enkel de tracks die Apple niet in zijn database terugvindt, worden geüpload. Pikant detail: iTunes Match kijkt niet naar de oorsprong van jouw tracks. Sommigen omschrijven de dienst dan ook als een manier om gepirateerde liedjes te ‘legaliseren’, al klopt dat juridisch niet echt.

[related_article id=”158256″]

Daarna kan je op een andere pc het iTunes-programma openen en zie je alle tracks uit jouw muziekcollectie. Klikken op een knop downloadt de track naar deze tweede machine.

Op een iPhone of iPad moet je iTunes Match inschakelen via de Instellingen en dan Muziek. Vervolgens zal je in de Muziek-app de mogelijkheid krijgen om muziek die in de cloud staat te downloaden of gewoon af te spelen.

De tracks die je afhaalt, zijn muziekbestanden aan 256 kbit. Ook als de bronbestanden aan een lagere bitrate gecodeerd werden.

 

applegeluiditunes matchnieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals