Nieuws

Nieuwe tegenslag voor BlackBerry

Apple en Google bezitten volgens marktonderzoeksbureau NPD 82 procent van de Amerikaanse smartphonemarkt. BlackBerry is in vrije val. Bovendien moet het noodgedwongen wachten tot eind 2012 met nieuwe modellen uitbrengen.

Begin 2012 zouden er nieuwe BlackBerrytoestellen op de markt verschijnen met een gloednieuw besturingssysteem Blackberry 10. Deze smartphones moesten ervoor gaan zorgen dat BlackBerry weer mee kan doen op de smartphonemarkt.

Maar die smartphones laten op zich wachten. Tien geplande modellen hebben namelijk een bepaalde chipset nodig die pas in de zomer beschikbaar is. In plaats van begin 2012 zoals gepland, komen de toestellen pas over een goed jaar uit.

[related_article id=”152275″]

BlackBerrymaker Research in Motion (RIM) blijft de klappen incasseren. De tablet PlayBook is mislukt en op de smartphonemarkt verliest het bedrijf in sneltempo terrein. Het marktaandeel van BlackBerry in de Verenigde Staten, de grootste markt, is gedaald naar 9,2 procent. Vorig jaar had BlackBerry nog 24 procent van die markt in handen. De winst in het derde kwartaal kelderde met 71 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

In oktober kwam BlackBerry nog negatief in het nieuws met zijn falende netwerk. Er was een storing van drie dagen lang en het bedrijf gaf ter compensatie gratis apps weg aan zijn klanten.

blackberryblackberry 10chipsethardwaremarktaandeelnieuwsrimtelecom

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen