Nieuws

Amazon, Microsoft en Nokia wilden RIM kopen

Amazon heeft plannen gehad om BlackBerrymaker RIM over te nemen. Ook Microsoft en Nokia wilden een gezamenlijk bod uitbrengen op het bedrijf.

Volgens bronnen van persbureau Reuters heeft Amazon afgelopen zomer een investeringsbank aangesproken om een fusie met RIM te bekijken. Of er ooit echt over een prijs is gesproken, is niet bekend. Wel zou RIM hebben geweigerd omdat het zelf zijn problemen wil oplossen.

Tegelijk schrijft de Wall Street Journal, eveneens op basis van bronnen, dat Nokia en Microsoft met het idee hebben gespeeld om gezamelijk een bod op RIM te doen. Alle vier de bedrijven geven geen commentaar op de geruchten.

[related_article id=”161452″]

Donkere periode
Research In Motion heeft een rampzalig jaar achter de rug. De marktwaarde zakte de afgelopen 12 maanden met 77 procent en het bedrijf is nu nog 6,8 miljard dollar waard. De oorzaak ligt bij verschillende factoren. Eerst en vooral zijn de kwartaalresultaten al een tijdje slecht. Zo staan de aandelen van RIM op het laagste punt in acht jaar.

Op productvlak moest RIM enkele telefoons uitstellen en haalde de BlackBerry Playbook, de eerste tablet van het bedrijf, zijn verkoopcijfers niet. Daar bovenop raakte recent nog bekend dat nieuwe modellen met het BlackBerry 10-besturingssysteem worden uitgesteld tot eind 2012 door problemen met de chipset.

Licentiedeals
Wel hoopt RIM zich te herpakken, en een van de plannen om dat te doen is via licentiedeals. Dat betekent dat het BlackBerry-besturingssysteem, of onderdelen daarvan, ook op andere toestellen zullen verschijnen. Onder meer Samsung en HTC zouden volgens de Wall Street Journal hiervoor interesse hebben getoond als alternatief voor Android of Windows Phone.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business