Nieuws

Firmware laat Canons in HDR filmen

Team Magic Lantern stelt firmware voor om de digitale spiegelreflexcamera"s Canon 60D, de 600D en de 550D meer mogelijkheden te geven. Je kan er HDR-video"s mee schieten.

HDR of high dynamic range is een fototechniek waarbij een overbelicht en een onderbelicht beeld digitaal worden samengevoegd. Zo kan je foto’s maken met meer details in de schaduwen en in de lichten dan de camera eigenlijk aankan.

Met Magic Lantern is het mogelijk om video te maken met de HDR-techniek. Hierbij wordt de videostroom uitgesplitst in twee videostromen, een onderbelichte en een overbelichte. Door tussen elk beeld de ISO-waarde te wijzigen, wisselen de lichte en donkere foto’s elkaar af. De twee stromen worden achteraf weer gescheiden en samengevoegd tot een filmpje met een hoger dynamisch bereik: meer details in lichte en donkere beelden.

De firmware is geen vervanger voor de officiële Canonfirmware. Je zet deze immers op een geheugenkaartje. De software wordt dan mee ingeladen in de camera en zo worden de extra opties beschikbaar gemaakt.

De firmware is vanaf vanavond beschikbaar. Wie er snel bij wil zijn, kan het best de wiki van Magic Lantern in de gaten houden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business