Nieuws

Asus aangeklaagd om Transformer Prime

Speelgoedfabrikant Hasbro klaagt computerfabrikant Asus aan omdat diens Transformer Prime-tablet het handelsmerk van de Transformers-franchise zou schenden.

De Amerikaanse speelgoedreus bezit het handelsmerk op The Transformers. Deze Amerikaanse franchise waarin robots die van vorm kunnen veranderen centraal staan, omvat stripverhalen, televisiereeksen, films, speelgoed, videospelletjes en veel meer. Het bekendste personage in dit universum is een robot met de naam Optimus Prime.

Veel gelijkenissen
De link met de nieuwe Androidtablet van Asus, de Transformer Prime, is dan ook rap gelegd, meent Hasbro. Asus" tablet kan omgevormd worden tot een netbook met een optionele docking, net zoals de robots uit The Transformers kunnen transformeren. De speelgoedfabrikant wil niet dat consumenten denken dat de tablet van Asus een gelicenseerd product is en heeft daarom een klacht ingediend. Dat schrijft The Verge.

[related_article id=”161563″]

Hasbro eist een schadevergoeding waarvan de omvang nog onbekend is, en wil daarnaast een tijdelijk verkoopverbod van de Transformer Prime-tablet afdwingen.

De Transformer Prime is in Nederland te koop vanaf 7 januari. In België moet je tot eind januari wachten. In de Verenigde Staten ligt de Transformer Prime al in de winkels.

asusfilmhardwarehasbrojustitiemobielnieuwsoptimus primespeelgoedtabletthe transformerstransformertransformer primevideo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals