Nieuws

VisualBee

Lelijke PowerPointpresentaties zijn de schrik van elke vergadering. Dia’s propvol tekst in een te klein lettertype en nergens een afbeelding: veel meer is er niet nodig om je collega’s in slaap te wiegen. De plug-in VisualBee brengt wat leven in de brouwerij.

Een visueel goed verzorgde PowerPointpresentatie kan een toespraak maken of kraken. Als je het publiek een keer kunt laten lachen en beelden gebruikt in plaats van de geprojecteerde tekst te herkauwen, hou je de aandacht veel beter vast en zorg je ervoor dat mensen de boodschap veel langer onthouden.

VisualBee, waarvan er een gratis en een betaalversie (9 dollar per maand) bestaat, is een PowerPointplug-in die het makkelijk maakt om je presentatie net dat ietsje meer te geven. Het beschikt daarvoor over een groot aantal thema’s en het is ook in staat om beeld toe te voegen op basis van trefwoorden die het in de tekst vindt.

[related_article id=”161452″]

Uitgebreider
PowerPoint heeft zelf al een Design-tabblad, maar de thema’s van VisualBee zijn een stuk uitgebreider en opgedeeld in categorieën. Bij de standaardapplicatie ben je bovendien veel werk kwijt aan het kiezen van fonts en kleuren; VisualBee doet het meeste werk voor je. Het resultaat ziet er modern en soms erg verrassend uit.

Omdat dit een plug-in is, start VisualBee samen met PowerPoint op, waarna er een nieuw tabblad verschijnt. De plug-in duikt ook op in je lijst met geïnstalleerde applicaties en op het bureaublad. Als je hem opent, verschijnt er een apart menu waar je een thema kunt kiezen en toepassen op je presentatie, illustraties kunt vinden en waar je je creaties kunt delen op Facebook of Twitter. Je moet wel eerst een account aanmaken.

Bovendien probeert de gratis versie een vervelende browserwerkbalk te installeren. Een van de bijzondere kenmerken van VisualBee is zijn vermogen om, op basis van een tekstanalyse, geschikte beelden toe te voegen aan je nieuwe thema. Dat werkt goed, maar omdat VisualBee Engelstalig is, zal het weinig aankunnen met Nederlandstalige presentaties.

Alleen in de zakenwereld, waar steeds meer Engelse woorden gebruikt worden, kan het eventueel nog resultaat opleveren, maar zijn eentaligheid maakt deze optie toch iets minder nuttig voor ons. De analyse is bovendien nu ook weer niet zo bruikbaar dat je je presentatie daarna meteen op de projector kunt gooien.

Nabewerken is vrijwel altijd noodzakelijk, maar gelukkig maakt VisualBee het je erg makkelijk om beelden terug te zetten en tekst aan te passen. Hou er wel rekening mee dat VisualBee zijn logo in alle slides zal toevoegen. Gelukkig staat dat klein genoeg om er mee te kunnen leven.

VisualBee is niet geslaagd genoeg om ervoor te willen betalen, maar het kan in sommige situaties je vergaderingen wel een sprankje leven geven. De enige beperking in de gratis versie is het afblokken van ‘Premium’-materiaal, al krijg je dat wel te zien. Dat ziet er wel verleidelijk uit, maar we konden prima zonder.

VisualBee
Prijs: gratis (januari 2012)

PRO: geslaagde thema’s; goede integratie met PowerPoint 2010; veel materiaal in gratis versie.
CONTRA: registratie noodzakelijk; niet altijd even stabiel; alleen Engelstalige trefwoordanalyse.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business