Nieuws

Samsung Galaxy S en Tab krijgen geen Android 4.0

Eigenaars van Samsungs Galaxy S-smartphone en de 7-inch Galaxy Tab hebben pech: zij krijgen geen toegang tot de laatste (en beste) versie van Android.

In een blogpost op een Koreaanse publiciteitswebsite, die eigendom is van Samsung, schrijft het bedrijf dat de twee toestellen geen update naar Android 4.0 zullen krijgen, de laatste en meest moderne versie van Google mobiele besturingssysteem.

De reden, volgens The Verge, is dat Samsung extra software gebruikt op zijn telefoons, zoals TouchWiz, widgets en videobellen. De software is zo veeleisend voor de hardware dat de Androidervaring veel slechter is dan je zou willen, zegt Samsung.

Specifieke hardwarevereisten
Het wordt ook ingewikkelder als je weet dat de Galaxy S erg lijkt op Samsungs recente Galaxy Nexus – op papier tenminste. Die laatste krijgt wel Android 4.0, dat ondertussen beter bekend is als Ice Cream Sandwich.

Ice Cream Sandwich, dat aangekondigd werd in oktober, voegt enkele functies toe voor toestellen die het platform ondersteunen; de belangrijkste zijn de uniformiteit van het besturingssysteem voor tablets en smartphones en de toevoeging van softwareknoppen die de fysieke knoppen moeten vervangen.

Net als bij andere grote versies van Android heeft ook deze enkele specifieke hardware-eisen, waardoor oudere toestellen voor eeuwig een ‘oud’ besturingssysteem moeten draaien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business