Nieuws

Australiër bouwt vliegende motor

Wie Star Wars gezien heeft, kent de hoverbike wel: een zwevende motor waarmee je overal langs kunt zoeven. De Australiër Chris Malloy heeft nu een werkend exemplaar gemaakt.

Malloy zegt dat de Hover Bike zo’n drie kilometer hoog kan vliegen. Het ding ziet eruit alsof het rechtreeks uit een sciencefictionfilm komt, maar dat kan komen doordat het letterlijk de zitting en de 1.170 CC-motor is van een BMW-motor die hij aan twee gigantische 80 kW-rotorbladen heeft gelast.

Samenstelling en specificaties
Het wonderframe van 272 kilogram, dat gemaakt werd van koolstofvezel, kevlar en schuim in het midden, kan naar verluidt zo’n 300 kilogram stuwkracht leveren. Met de gashendel helemaal open haalt de vliegmotor 150 kilometer per uur en kom je 160 kilometer ver. De twee rotors, die Malloy zelf maakte van Tasmaanse eik en een frame van koolstofvezel, gebruiken counterrotatie opdat de motor niet gaat ronddraaien in de lucht.

De Australiër heeft de motor nog niet in het echt getest. De komende weken zal dat echter wel gebeuren, en als de tests positief verlopen zal de motor mogelijk in beperkte oplage worden gebouwd. Malloy hoopt enkele investeerders te interesseren met zijn uitvinding zodat hij de komende jaren een kleine productielijn kan opstarten. Na twee jaar moet het ding volledig in productie gaan.

Helaas is er, zoals steeds, ook een minder leuke kant aan het verhaal: de startprijs van deze vliegende motor bedraagt 40.000 dollar.

Bekijk hier meer foto"s van de Hover Bike.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business