Nieuws

App: Adobe Carousel

De nieuwste fotobewerker van Adobe bedien je met je vingers. Hij houdt je fotocollectie ook gelijk op verschillende apparaten.

Adobe Carousel is een programma voor Mac-computers en iOS-apparaten zoals de iPad en de iPhone. Versies voor Windows en Android zijn nog in de maak. Je hebt alleen een gratis Adobe ID-gebruikersnaam nodig.

De basis van Carousel is je fotocollectie. Geïmporteerde foto’s worden op datum gerangschikt in een soort filmrol. Zodra je online bent, worden je foto’s doorgestuurd naar de servers van Adobe. Gebruik je Carousel op een ander apparaat, dan wordt je collectie automatisch gesynchroniseerd. Zo staan er op je iPad en Mac steeds dezelfde foto’s.

[related_article id=”158262″]

Flitsende filters
Je kunt tot vijf aparte ‘carousels’ maken. Uiteraard is het ook mogelijk om foto’s te bewerken. Er zijn zestien filters zoals Misty, Superpunch en Vivid, waarmee je je foto in één keer een bepaalde look geeft. Die filters leveren echter vaak lelijke resultaten op. De ware kracht van Carousel ligt wat ons betreft in de Edit-tools.

Via schuifregelaars is de kleur, de belichting of het contrast aan te passen. Voor elk van deze instellingen zijn er ook meer verfijnde tools. De bediening is perfect aangepast aan de aanraakschermen waarvoor Carousel bedoeld is. Het programma bewaart daarbij het oorspronkelijke bestand, zodat je bewerkingen altijd ongedaan kunt maken.

Delen met je vrienden
Foto’s uit een ‘carousel’ kunnen gedeeld worden via mail, Facebook, Twitter en Tumblr. Maar dat gaat alleen foto per foto; je kunt geen vijf foto’s tegelijk mailen. Evenmin is het mogelijk om meerdere foto’s naar een nieuw album op Facebook te sturen; elke aparte foto komt terecht in het standaardalbum Adobe Carousel.

De grootste beperking is dat een carousel slechts met vijf mensen gedeeld kan worden. Voor de rest van de wereld zijn je foto’s onzichtbaar. Je kunt Carousel een maand gratis uitproberen, maar nadien wil Adobe er 6 dollar per maand of 60 dollar per jaar voor.

Dat is veel. Carousel is een veelbelovend programma, maar om de prijs te rechtvaardigen moet Adobe de lat voor zichzelf veel hoger leggen. Vooral de mogelijkheden om foto’s te delen moeten veel beter en uitgebreider worden.

Adobe Carousel
6 dollar (per maand)

PRO: op al je Apple-toestellen dezelfde foto’s.
CONTRA: niet goedkoop; een carousel kan maar met vijf mensen gedeeld worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business