Nieuws

Dan toch Android 4.0 voor Samsung Galaxy S?

Samsung zou volgens een Koreaanse nieuwssite herbekijken of een update naar Android Ice Cream Sandwich mogelijk is op de Galaxy S en Galaxy Tab.

De Zuid-Koreaanse elektronicagigant zette eerder deze week kwaad bloed bij de ruim tien miljoen Galaxy S-eigenaars en kopers van de zeven inch Galaxy Tab toen het aankondigde dat alleen zijn nieuwste tablets en smartphones een officiële update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich krijgen.

De reden daarvoor zou de ontoereikende hoeveelheid RAM- en ROM-geheugen van de oudere toestellen zijn. Samsungs eigen softwarelaag TouchWiz zou in combinatie met Ice Cream Sandwich te veeleisend zijn voor de hardware van de Galaxy S en Galaxy Tab.

Welles, nietes
Maar volgens een artikel op MSN Korea houdt Samsung zijn beslissing nog in beraad, meldt The Verge. BusinessInsider daarentegen vernam van een medewerker van Samsung dat er voorlopig toch geen plannen zijn om updates hoger dan Android 2.3 Gingerbread uit te brengen voor de Galaxy S.

[related_article id=”161563″]

De Google Nexus S, die vrijwel identiek is aan de Galaxy S en eveneens door Samsung wordt geproduceerd, krijgt wel een update. Volgens Samsung is dat wel mogelijk omdat de Nexus S geen aangepaste softwarelaag gebruikt maar een propere Android 4.0-installatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business