Nieuws

Review: DanceStar Party

DanceStar Party vertaalt dansen perfect naar de PlayStation 3. De ideale titel om tijdens de feestdagen te spelen met de hele familie - in plaats van naar het saaie schansspringen te kijken bijvoorbeeld.

[related_article id=”160734″] Moven!

Als iemand goede muziekspellen kan maken, dan is het ongetwijfeld Sony Computer Entertainment Europe. Het staat aan de wieg van het grote SingStar-succes, waardoor het niet meer dan logisch is dat het ook DanceStar Party heeft ontwikkeld. Om te dansen heb je enkel een PlayStation Move Controller en bijhorende camera nodig. In tegenstelling tot Kinect moet je hier wel altijd dansen met een controller in de hand. De camera registreert heel correct de bewegingen die je doet tijdens het dansen. Er is geen enkel moment in het spel waar je de indruk hebt dat de scores niet kloppen omdat je bewegingen niet correct worden geregistreerd. Nieuwkomers in de danswereld zullen in het begin heel lage scores verzamelen, maar oefening baart kunst. Vergeleken met Just Dance op de Wii, waar je ook een controller moet vasthouden tijdens het dansen, zijn de bewegingen hier een stuk minder hectisch. De precisie van de Move Controller zorgt ervoor dat dansen een stuk natuurlijker aanvoelt, minder geforceerd. Centraal op het scherm zie je een danser die de bewegingen correct uitvoert. Rechts op het scherm staat telkens een tekening met de beweging, zodat je kunt zien wat nu bezig is en welke dansmoves zullen volgen.

De opvallendste functie is de Dance Studio. Hierin kun je met de Move nieuwe bewegingen registreren, die je dan weer kunt gebruiken in bepaalde liedjes. De camera zorgt voor de nodige fun tussendoor, met foto’s die zonder waarschuwing worden getrokken. Je kunt gelukkig zelf kiezen of je die foto’s graag deelt via Facebook, YouTube of Twitter. Meestal voelt zo’n sociale integratie verkeerd in games, maar hier vinden we het prima passen. Je kunt alleen spelen of met twee tegelijk. In totaal kun je tot twintig spelers laten meespelen, uiteraard door telkens de Move Controller door te geven na elke beurt. De muzieklijst is behoorlijk uitgebreid voor een danstitel. Bekende artiesten als Barry White, Iggy Pop, LMFAO of Deadmau5 maken allemaal hun opwachting. Ben je uit gedanst op alle liedjes? Dan is er, uiteraard tegen betaling, een online winkel met nog eens tientallen liedjes om verder te spelen.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business