Nieuws

Is de PlayStation Vita nu al gedoemd?

Het is hackers al gelukt om de beveiliging van de PlayStation Vita te omzeilen. Ook valt de verkoop van het nieuwe gametoestel in Sony"s thuisbasis Japan tegen.

Op 17 december ging de Vita, de langverwachte opvolger van Sony’s draagbare spelconsole PSP, in thuisland Japan in de verkoop. De interesse was aanvankelijk groot met in de eerste week bijna 325.000 verkochte exemplaren. Maar in de tweede week, de week voor Kerstmis nota bene, was dit al gedaald tot 72.500. Dat meldt Gamasutra.

3DS doet het beter
Concurrent Nintendo verkocht in dezelfde periode in Japan respectievelijk 368.000 en 482.000 exemplaren van de 3DS. Nu kende de 3DS ook een moeilijk eerste half jaar, totdat Nintendo besloot de prijs drastisch te verlagen en er enkele topspellen als Super Mario 3D Land en Mario Kart 7 voor verschenen.

[related_article id=”161563″]

Erger is misschien wel dat de PlayStation Vita al deels gehackt is. Minstens twee hackers zijn erin geslaagd om via verschillende lekken in de ingebouwde emulator waarmee je gedownloade PSP-spelletjes kan spelen, de zin ‘Hello World’ op het scherm van de Vita te toveren.

Doom en Hello World
Een hacker die eerder aan de PlayStation 3 knutselde heeft dan weer het klassieke computerspel Doom werkend gekregen op zijn PS Vita. Ook andere homebrew (zelfgeschreven software) voor de PSP zou op deze manier afspeelbaar zijn op de Vita.

Het is nu wachten tot Sony met een firmware-update het lek in de PSP-emulator van de Vita dicht. Het kat-en-muisspelletje tussen de ontwikkelaar en de hackers kan dan weer van voor af aan beginnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business