Nieuws

Acer en Lenovo plannen tablets met Windows 8

Computerfabrikanten Acer en Lenovo brengen eind dit jaar Windows 8-tablets op basis van nieuwe Atomchips van Intel op de markt.

Dat heeft de Taiwanese zakelijke nieuwssite Digitimes vernomen van bronnen binnen de computerindustrie. De Windows 8-tablets van Acer en Lenovo, met een nieuwe Clover Trail-processor uit de mobiele Atom-lijn van Intel, zouden in het derde kwartaal van dit jaar op de markt komen.

Medfield voor smartphones, Clover Trail voor tablets
Tegen de zomer zou er trouwens al een Androidsmartphone van LG met een andere nieuwe chip van Intel in de winkels moeten liggen. Dat vernam The Korea Times van beide bedrijven. Verwacht wordt dat LG de eerste smartphone met de Medfield-chip van Intel volgende week voorstelt tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas.

[related_article id=”161563″]

Intel richt zich met het Medfield-platform hoofdzakelijk op de smartphonemarkt, maar volgens CNet zullen er waarschijnlijk ook tablets met deze processor opduiken. De Clover Trail-opvolger is met zijn meerdere rekenkernen wel beter geschikt voor gebruik in tablets. De Medfield-chips van Intel worden opgebouwd rond één rekenkern.

Volgende week meer details tijdens CES
Naast de Androidsmartphone van LG met Medfield-CPU zou Intel volgende week ook enkele prototypes van Clover Trail-tablets met Windows 8 tonen aan de pers. Windows 8 zal naast processors van Intel en AMD de populaire ARM-CPU’s ondersteunen. Microsofts nieuwe besturingssysteem, dat geoptimaliseerd is voor tablets, moet in de herfst klaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business