Nieuws

Samsung begint chipfabriek in China

Samsung wil de groeiende vraag naar smartphones en tablet-pc"s beantwoorden. Het krijgt nu toestemming van de Zuid-Koreaanse overheid om een geheugenchipfabriek neer te zetten in China.

De nieuwe fabriek zal chips maken die gebruikt moeten worden in smartphones, tablets en mp3-spelers. Analisten zeggen dat ze zich zorgen maken over informatielekken, maar dat chipfabricage een erg gespecialiseerde bedrijfstak is en dat spionage niet zo simpel is.

“Zulke fabrieken vragen investeringen van meerdere miljarden, dus het is niet zo makkelijk om even binnen te wandelen, een chip te stelen en een kopie te maken”, zegt Tim Charlton van de Charlton Media Group.

Grotere vraag
Samsung zal nand-flashgeheugen gaan produceren. Volgens analysebedrijf Gartner was de wereldwijde nand-chipindustrie afgelopen jaar zo’n 29 miljard dollar waard. Een deel van de toekomstige groei wordt verwacht in China, waar economische expansie en een grotere koopkracht resulteren in een groeiende vraag naar hoogtechnologische gadgets.

China is de tweede grootste economie ter wereld en zal in 2015 verantwoordelijk zijn voor 55% van de wereldwijde chipproductie, zegt Gartner. Volgens Charlton is China de grootste producent en verbruiker van elektronische goederen. “Wanneer je die twee elementen samenvoegt, beseft Samsung dat je de chips zo dicht mogelijk bij de eindgebruiker moet fabriceren”, verklaart hij.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business