Nieuws

App: FoodRemindr

Tegenwoordig probeert iedereen gezonder te eten maar het is niet eenvoudig om een gebalanceerd eetpatroon vast te houden. FoodRemindr houdt je op het juiste spoor.

Om de app te gebruiken zul je eerst een persoonlijk profiel aan moeten maken. Deze informatie wordt niet online opgeslagen, maar is wel nodig om de applicatie goed te laten werken. Overigens worden het aantal maaltijden per dag en je streefcalorieën bepaald aan de hand van je huidige situatie, tenzij je een eigen schema wilt instellen. De vier situaties zijn: ondergewicht, gemiddeld, overgewicht en bodybuilder.

Wanneer eten we?
Er zitten vier tabbladen aan de onderkant van het scherm: Dashboard, Profiel, Logboek en Instellingen. Heb je het profiel ingevuld, dan bevind je je waarschijnlijk in het Dashboard. Hier kun je zien hoeveel maaltijden en calorieën je al gegeten hebt vandaag en wanneer je volgende maaltijd is. Het Overzicht geeft een totaal en gemiddelde voor de dag, laatste twee dagen, laatste week en laatste maand.

[related_article id=”158256″]

Het belangrijkste element aan FoodRemindr is het invoeren van calorieën in het logboek. Tik op een maaltijd om het aantal calorieën, verzadigde vetten, eiwitten en koolhydraten in te voeren. Heb je recentelijk al eenzelfde maaltijd op, dan kun je de gegevens eenvoudig overnemen.

Minpunt
Ons grootste punt van kritiek is dat je alle informatie over je eten handmatig moet invoeren. Het is niet mogelijk deze gegevens op te zoeken en een koppeling met een voedseldatabase ontbreekt. Dat is vervelend, want je moet zo altijd op de verpakking van je producten kijken en in restaurants zul je een ruwe schatting moeten maken.

FoodRemindr is beschikbaar voor de iPhone en iPod Touch en kost 0,79 euro. De app ondersteunt Nederlands, Engels en Duits.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business