Nieuws

Dictionary .NET 4.4.4376

Je zoekt regelmatig vertalingen op van losse woorden of zelfs complete zinnen? Dan is het behoorlijk onhandig als je daarvoor telkens je browser moet opstarten, om bijvoorbeeld naar Google Translate te surfen. Met Dictionary .NET werkt dat een stuk handiger en sneller.

Meteen na de "installatie" (het gaat eigenlijk om een standalone uitvoerbaar programma dat alleen .NET 4.0 vereist) nestelt het programma zich op de achtergrond. Het manifesteert zich in eerste instantie alleen in de vorm van een pictogram in het systeemvak van de Windows-taakbalk.

[download_file]

Pop-upvenster
Heb je een vertaling nodig, dan hoef je de tekst, in welke applicatie dan ook, maar met de muis te markeren en de (aanpasbare) sneltoets Ctrl + rechtermuisknop in te drukken. Dictionary .NET duikt dan meteen op in de vorm van een pop-upvenster. De geselecteerde tekst staat al netjes ingevuld in de zoekbalk en als het goed is, krijg je meteen de vertaling te zien. Standaard is dat de Engelse vertaling voor Nederlandse brontekst, of omgekeerd.

Dictionary .NET haalt zijn mosterd uit Google Translate. Dat kan ook uit de vertaalmachine van Bing, maar die combinatie vereist dan wel een commerciële licentie van 11 dollar. Google Translate ondersteunt natuurlijk meer dan alleen het Nederlands en Engels en dat geldt dus ook voor Dictionary .NET. Wij tellen maar liefst 66 ondersteunde talen.

Je geeft zelf aan in welke doeltaal je de tekst standaard vertaald wil zien. In principe herkent Dictionary .NET zelf de brontaal, maar ook die kun je instellen.

Uitgesproken
Leuk is ook dat je zowel van de bron- als van de doeltaal de uitspraak kunt horen. Wij probeerden het met het Nederlands, Frans en Engels en de uitspraak blijkt verrassend goed. Enigszins storend is wel de pauze die vreemd genoeg automatisch wordt ingelast na het uitspreken van enkele woorden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business