Nieuws

Wat kan je verwachten op CES 2012?

De Consumer Electronics Show in Las Vegas is elk jaar opnieuw een ware hoogmis voor de home-entertainmentfan. Wat kunnen we dit jaar verwachten qua nieuwe innovaties voor de huiskamer?

Wat er precies wordt voorgesteld tussen 9 en 14 januari in Las Vegas, lees je hier op ZDNet. Onze redacteurs zijn aanwezig in Sin City om verslag uit te brengen over alle aankondigingen en om duiding te geven. Niet te missen, dus.

Oledtelevisie
Hoewel CES nog van start moet gaan, kan er nu wel al gegist worden wat de hoogtepunten zullen zijn. Met name LG heeft al verraden dat de show dit jaar op televisievlak gaat draaien rond oled. Die technologie zorgt voor veel levendigere kleuren en wordt al onder andere door Samsung op smartphones toegepast. Maar echt grote formaten bleven vooralsnog buiten bereik van de modale consument, wegens te duur.

[related_article id=”161452″]

Wellicht gaan Samsung en Sony ook het voorbeeld van LG volgen en ter plekke oledtelevisies voorstellen. De grote vraag is natuurlijk hoe betaalbaar die nieuwe paradepaardjes worden, en wanneer ze naar Europa komen.

Tweede kans voor Google TV
Op televisievlak wordt verder ook verwacht dat een aantal fabrikanten, waaronder Samsung, zich achter de herstart van het Google TV-platform gaat scharen. Zoals bekend is de eerste versie van Google TV allesbehalve een succes geweest, met dank aan tegenstribbelende contentbedrijven, zoals de Amerikaanse tv-stations. Toch gelooft Google dat het eigen slimme tv-platform een succes kan zijn. We zijn benieuwd.

Maar op CES zullen ook andere slimme tv-platformen aan bod komen. Samsung heeft zich al laten ontvallen dat zijn Smart TV-platform wordt uitgebreid met ondersteuning voor toetsenborden, gamecontrollers en, hou je vast, muizen.

Op de voorbije IFA-beurs in Berlijn pakte Sharp uit met een prachtig 4K-scherm. Op CES 2012 zien we geheid meer van dat visueel geweld, met meer merken die pronken met schermen die superhogeresolutiebeelden tonen. Ook hier verwachten we dat de namen LG en Toshiba opduiken.

Niet veel nieuws over smartphones
Smartphones en tablets zijn niet echt een belangrijk onderwerp op CES. Toch zal er hier en daar wel wat te horen zijn over deze mobiele toestellen. Bijvoorbeeld van fabrikanten die upgrades naar de laatste versie van Android (Ice Cream Sandwich) aankondigen.

De aankondigingen die er wel komen, onder andere van Nokia en Sony Ericsson, zijn waarschijnlijk voor de Amerikaanse markt. Uiteindelijk vinden die producten hun weg naar de andere kant van de oceaan, dus het blijft wel interessant om te volgen.

Steve Ballmer speecht
Traditiegetrouw komt op de eerste officiële dag van CES ook het opperhoofd van Microsoft speechen. Verwacht een uitgediepte keynote van Steve Ballmer over Windows 8, in het bijzonder op tablets.

Windows 8 zelf duikt wellicht pas tegen het einde van 2012 op. Maar waarschijnlijk zal Ballmer al enkele vriendjes uit de pc-wereld op het podium roepen, die alvast plechtig beloven een Windows 8-tablet op de markt te brengen. Denk daarbij aan Acer.

Het zou mooi zijn als Ballmer iets zou laten vallen over de opvolger van de Xbox 360, maar die kans is klein. Het lijkt logischer dat Microsoft zo’n aankondiging bewaart voor de E3-gamebeurs later in het jaar.

CES is ook geen IT-beurs, maar wellicht zullen enkele merken toch de gelegenheid nemen om meer initiatieven rond ultrabooks te lanceren.

Op audiovlak kunnen we geheid een aantal nieuwe speakerdocks verwachten. Samsung beet de spits af met een zeer bijzondere dock met ingebouwde lampenversterker. Streaming en in het bijzonder Airplay-ondersteuning zal eveneens een heet onderwerp zijn.

We verwachten op CES ook verrassend veel aankondigingen rond digital imaging en video, lees: nieuwe fototoestellen en videocamera’s. Onder andere Fujifilm heeft zelfs een perspresentatie gepland, maar ook Sony toont wellicht interessante zaken.

Geen Apple, wel Justin Bieber
We houden ook onze ogen open voor de meute (tweederangs) bekende gezichten die CES komen opfleuren. Denk aan obscure MTV-sterren, een karrenvracht gepensioneerde sporters, de rappers LL Cool J en 50 Cent en, hij mag natuurlijk niet ontbreken, Justin Bieber.

Wie zeker niet present zal zijn in Las Vegas, laat staan iets lanceert, is Apple. Hou je adem dus niet in voor een nieuwe Apple TV of een echte volwaardige televisie van Apple. Die dingen, als ze er ooit komen, zal Apple op een apart evenement later dit jaar presenteren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business