Nieuws

HDMI-dongle brengt Android op je tv

Geen zin om een nieuwe tv te kopen, maar je wil toch van Android genieten op je televisie? Dan lijkt deze HDMI-dongle van Always Innovating een erg mooie oplossing.

Always Innovating kondigt op de CES-beurs in Las Vegas een HDMI-dongle aan waarmee je Android in een handomdraai op je televisie tovert. Een mooi alternatief voor wie de prijs van Google TV wat te hoog gegrepen lijkt, maar het hele Android-op-tv-verhaal toch eens wil uitproberen.

De dongle is voorzien van behoorlijke specificaties: een Dual Cortex-A9 CPU, 256 MB tot 1 GB RAM, plaats voor een microSD-kaart, 802.11b/g/n wifi en bluetooth class 2. Hij belooft in staat te zijn om 1.080p-videostromen te decoderen en kan bovendien de nieuwste versie van Android (4.0 Ice Cream Sandwich) draaien. Technisch gezien is het systeem zelfs in staat om Google TV te draaien.

Bewegingsgevoelige afstandsbediening
De dongle wordt geleverd met een kleine afstandsbediening die een accelerometer bevat, maar het systeem doet ook aan spraakherkenning. Plug de dongle simpelweg in op je televisie, en je kan video"s bekijken, op het web browsen met behulp van spraakcommando"s of zelfs gamen met de bewegingsgevoelige remote.

De dongle zou tussen de 49 en 99 dollar gaan kosten, en is mogelijk verkrijgbaar vanaf komende zomer.
 

[related_article id=”158662″]

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business