Nieuws

Sony toont concurrent voor oled

Na het bericht dat Sony zich terugtrekt uit de wedloop rond oled-tv, is het een opsteker dat het Japanse merk een eigen alternatief naar voren schuift. Helaas gaat het slechts om een prototype.

Het Crystal LED Display is eigenlijk de eerste led-tv waarvan de naam de lading echt helemaal dekt. Bij de bestaande led-tv"s gaat het eigenlijk om een lcd-scherm met een achtergrondverlichting van leds. Bij het Crystal LED Display is elke pixel echt opgebouwd uit drie ultrakleine leds (rood, groen en blauw).

Het gaat dus om een self emitting-display waarbij elke pixel zelf licht geeft, net zoals bij plasma- en oledschermen. De Crystal LED deelt dan ook heel wat voordelen met die twee technologieën. Een betere zwartwaarde (en dus ook contrast), een betere kijkhoek en een betere bewegingsscherpte bijvoorbeeld, allemaal in combinatie met een laag energieverbruik.

Vergeleken bij een bestaand led-lcd-scherm is het contrast ongeveer 3,5 keer groter. Het kleurbereik zou 1,4 keer groter zijn, en de responstijd ongeveer tien keer sneller.
 


De structuur is volgens Sony ook zeer geschikt voor grote schermen, een gegeven dat voor oledschermen een lastige horde blijkt.

Het prototype op de CES-stand van Sony is overigens een 55 inch Full HD-toestel dat ongeveer 70 watt verbruikt. Sony kan helaas geen enkele indicatie geven over een mogelijke introductiedatum van dit schermtype.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business