Nieuws

App: Dagelijkse Kost

Het gaat Jeroen Meus de laatste tijd voor de wind. Buiten een succesvolle televisiereeks, boeken en een restaurant draagt ook een app zijn naam.

Dagelijkse Kost is gemaakt door de VRT en hangt nauw samen met het gelijknamige Eén-programma. Het zit dan ook propvol videofragmenten uit het eerste seizoen van Dagelijkse Kost. Visueel zit de Dagelijkse Kost-app zeer sterk in elkaar. De food-fotografie die wordt opgediend, doet je al meteen zin krijgen in het kokkerellen.

Keukenhulpje
Bij de VRT zijn ze ook slim genoeg geweest om alle geschreven informatie groot te presteren, zodat je de iPad of iPhone desgewenst ergens in de keuken – maar op een veilige afstand van de actie - kunt installeren en toch nog de recepten kunt bekijken.

[related_article id=”161563″]

Van elk recept is er een snedig gemonteerd filmpje waarin Jeroen Meus je uitlegt hoe aan de slag te gaan. Bij sommige recepten zijn er extra video’s die je een of andere basishandeling in de keuken uitleggen. Je weet wel, de dingen die je zou moeten weten als keukenprins(es), maar  die je door een drukke levensstijl nooit echt geleerd hebt. Hoe een loempia te vouwen, bijvoorbeeld.

Boodschappenlijstjes
Je kunt met deze app trouwens ook naar de winkel gaan. Per recept kun je ingrediënten aanduiden, die dan op een lijst verschijnen. Dit lijstje kun je dan naar iemand mailen, met de ingrediënten netjes gesorteerd per categorie of per recept. 

Dagelijkse Kost is dus echt een doe-app, iets waarmee je naar de keuken trekt en in potten begint te roeren. Toch kun je naar de app grijpen puur als ontspanning. Daar zijn de honderd filmpjes in de rubriek ‘Ken je product’, met achtergrond en reportages over basisproducten zoals aardappelen en rundvlees, wel geschikt voor. Desgewenst zou je ze zelfs via Airplay en een Apple TV naar een groot tv-scherm kunnen sturen.

Wat helemaal mooi zou zijn als de app je integraal de afleveringen van Dagelijks Kost zou opdienen. Die mogen al een tijdje geleden uit de oven zijn gerold, ze blijven het bekijken waard. Ideetje voor de kok?

Dagelijkse Kost is beschikbaar voor de iPad en iPhone en kost respectievelijk 4,99 en 3,99 euro

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business