Nieuws

PowerTrekk laadt je mobiel op met water

Geen elektriciteit in de buurt? Gebruik dan gewoon de PowerTrekk: hij laadt je mobiele telefoon op dankzij een opbeurende eetlepel water.

De PowerTrekk werd door een Zweeds bedrijf ontwikkeld voor mensen die zich geregeld buiten het bereik van het elektriciteitsnet bevinden en die geen toegang hebben tot conventionele krachtbronnen op afgelegen locaties.

Alles wat je moet doen is een eetlepel water toevoegen aan de PowerTrekk; de rest gebeurt via chemische reacties. Het water reageert met natriumsilicide om waterstofgas te maken. Natriumsilicide is een chemisch poeder dat ontwikkeld werd door groene-energiebedrijf SiGNa Chemistry in New York.


Een eetlepel water is goed voor tien uur kracht (foto: DailyMail)

Je kunt de PowerTrekk gebruiken bij elk toestel dat een USB-poort heeft en met bijna elk type water, ook zout water. Je kunt zelfs water uit een plas gebruiken, op voorwaarde dat het niet verdikt is door modder of ander bezinksel.

“PowerTrekk kan zeker concurreren met andere opladers”, zegt Björn Westerholm van myFC, het bedrijf achter de PowerTrekk. “De kracht uit brandstofcellen wordt onmiddellijk gegenereerd en het opladen gebeurt onafhankelijk van het weer of van de positie van de zon, zoals bij zonnepanelen. Bovendien is dit veel betrouwbaarder omdat de PowerTrekk niet uitgeput raakt, zoals batterijen.”


Laad je mobiele telefoon of een ander toestel met een USB-poort gemakkelijk op (foto: DailyMail)

De PowerTrekk instellen is gemakkelijk: het natrium wordt bewaard in een kleine, ronde container die de PowerPukk heet. Het heeft wat weg van een ijshockeypuck of een blikje schoensmeer. Je schuift de PowerPukk in één helft van de container. In de andere helft vind je een kleine watertank waar je het water in doet.

Als het deksel gesloten is begint de chemische reactie automatisch; de PowerTrekk is klaar voor gebruik. Het enige bijproduct van deze lader is een beetje waterdamp.

Volgens psyorg.com kun je kiezen tussen brandstofcellen van 1 Kw en 3 Kw. De PowerTrekk wordt in mei of juni op de markt verwacht en zal zo’n 199 euro kosten. Extra natriumcellen koop je voor 2 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business