Nieuws

ffDiaporama 1.1

Je wilt een multimediale diapresentatie maken met ruimte voor geanimeerde titels, afbeeldingen, videoclips en muziek? PowerPoint is een mogelijkheid, ffDiaporama is een andere.

Het grote verschil: ffDiaporama is gratis. Maar toegegeven, ook wel iets minder gebruiksvriendelijk.

[download_file]

Het programma is beschikbaar voor zowel Windows (vanaf XP SP3) als diverse Linux-distributies. Voor Windows is er bovendien een speciale versie met ondersteuning voor SSE-instructies, die door de hardware-acceleratie iets betere prestaties neerzet. Verder is er nog een ‘draagbare’ variant.

Diashow maken
Het komt er in feite op neer dat je in een diaframe een of meer gewenste objecten plaatst: dat kan een titel, maar dus ook een achtergrond, foto, videoclip en/of muziekclip zijn. Je bepaalt zelf hoelang de dia en de diverse objecten te zien of te horen zijn en in welke volgorde dat gebeurt.

Het is bijvoorbeeld mogelijk afbeeldingen boven elkaar te plaatsen, waarbij elk plaatje op een andere manier geanimeerd wordt of in een bepaalde vorm gegoten wordt. Elke dia kan je bovendien van een andere transitie voorzien. FfDiaporama laat je tevens afbeeldingen en videoclips bewerken en onder meer kleurwerking, contrast, gamma en scherpte aanpassen.

Exporteren
Opvallend zijn de uitgebreide exportmogelijkheden. Zo zijn er voorinstellingen voor Player en Smartphone, waarbij je uit diverse types (smartphone, portable player, netbook, tablet) en modellen kunt kiezen. Bij Smartphone zijn dat onder meer verschillende types Android, iPhone, BlackBerry, Windows Mobile en Symbian.

Andere voorinstellingen zijn nog Multimedia System (zoals 1.080p) en For the Web. Bij deze laatste tref je onder meer YouTube, SWF en zelfs HTML5 (webm) aan.

Gevorderde gebruikers kiezen wellicht liever voor Advanced, waarbij ze zelf het gewenste bestandsformaat, video- en audiocodecs en bitrates kunnen instellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business