Nieuws

Al 1 miljoen Nokia Lumia’s verscheept

Analisten schatten dat Nokia tussen november en eind 2011 minstens 1 miljoen Lumia-smartphones met Windows Phone 7 verscheept heeft.

Het Finse Nokia verloor afgelopen jaar liefst 19 miljard dollar aan marktwaarde, weet de financiële nieuwsdienst Bloomberg. De samenwerking met Microsoft, die resulteerde in de lancering van de Lumia 800 (review) in november 2011, moet het tij doen keren.

De verkoopcijfers van Nokia’s eerste smartphone met Windows Phone zijn hoopgevend, zo blijkt uit een rondvraag van Bloomberg bij 22 marktanalisten. Zij schatten de verkoop aan operatoren en handelaars tussen de lancering in november en eind december vorig jaar op 1,3 miljoen exemplaren.

[related_article id=”161452″]

Wachten op officiële cijfers
Eén analist houdt het op 800.000 exemplaren, de overige 21 menen dat de Finnen meer dan 1 miljoen smartphones verscheept hebben. Nokia heeft nog geen officiële verkoopcijfers vrijgegeven voor de Lumia 800, maar de Finnen maken deze week hun resultaten voor het laatste kwartaal van vorig jaar bekend.

De Lumia 800 is vanaf 1 februari te koop in België en krijgt een adviesprijs van 499 euro. In Nederland werd hij in november van vorig jaar al gelanceerd. Begin maart komt de Lumia 710, een goedkopere versie van de 800, op de markt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business