Nieuws

Anonymous laat Facebook met rust

Anonymous is toch niet van plan Facebook aan te vallen. Gisteravond dook een filmpje op waarin een Anonymous-lid een aanval op Facebook aankondigde, maar die dreiging is niet reeël. Dat laat de groep weten via Twitter.

Anonymous is woedend omdat het Amerikaanse Congres binnenkort stemt over de omstreden SOPA en PIPA-wet. Ook het offline halen van de website Megaupload.com zette kwaad bloed bij het hackerscollectief.

Protest tegen SOPA en PIPA
De "Stop Online Piracy Act", of SOPA, moet het uitwisselen van auteursrechtelijk beschermd materiaal via het internet tegen gaan. Het wetsvoorstel werd eind oktober ingediend. Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden bespreekt het voorstel momenteel, terwijl de Senaat de gelijkaardige "Protect Intellectual Property Act" (PIPA) bekijkt.

Volgens velen gaan beide echter veel te ver. Als de wetten goedgekeurd worden, vrezen veel internetbedrijven en -gebruikers een aanslag op het vrije internet. Onder meer Google en Wikipedia protesteerden al tegen de wetten.

Wraakacties
Het hackerscollectief viel al tal van Amerikaanse overheidssites en websites van muziek- en auteursrechtenverenigingen aan. Zo kwamen onder andere de websites van het Witte Huis, het Amerikaanse ministerie van Justitie, de FBI, de RIAA (Recording Industry Association of America) en de MPAA (Motion Picture Association of America) zwaar onder vuur te liggen.

Ook in november vorig jaar waren er geruchten over een aanval op Facebook. Ook toen ging het volgens Anonymous om een éénmansactie. "Waarom zouden we een site neerhalen die ons helpt onze boodschap te verspreiden klonk het toen."

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business