Nieuws

Microsoft stopt met Microsoft Points

Microsoft maakt tegen het einde van het jaar komaf met zijn eigen munteenheid, Microsoft Points. De verandering heeft betrekking op gebruikers van Windows Phone, Zune Marketplace en Xbox Live.

In plaats van met het fantasiegeld zul je gewoon met echt geld kunnen betalen vanaf eind 2012. Iedereen gaat, afhankelijk van zijn woonplaats, in zijn eigen munteenheid kunnen betalen. Dat schrijft technologieblog Inside Mobile Apps op basis van eigen bronnen.

Door de beslissing komt het betalingsproces in Microsofts Windows Phone Marketplace weer beter overeen met dat van de concurrenten. Bij Apples App Store en Googles Android Market betaal je ook met gewoon geld.

[related_article id=”161452″]

Intern komt er zo ook meer lijn in de betalingsmogelijkheden. Nu betaal je immers volledige Xbox-spellen met echt geld, maar de downloadbare aanvullingen betaal je met punten. Apps op de Windows Phone koop je ook met euro’s en dollars terwijl accessoires voor je Xbox Live-avatar enkel met punten te koop zijn.

App-ontwikkelaars verwittigd
Volgens Inside Mobiele Apps worden ontwikkelaars van mobiele toepassingen nu al gewaarschuwd voor de veranderingen. Zo kunnen ze hun downloadbare content en aankopen in de app al afstemmen op het verdwijnen van de punten.

Klanten die nog punten hebben, zullen hun tegoed omgezet krijgen in een geldelijk tegoed op de Microsoftdiensten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business