Nieuws

PS3-hacker GeoHot verlaat Facebook

De Amerikaan George Hotz, die onder meer de PS3 hackte en als eerste de iPhone ontgrendelde, is niet langer bij Facebook werkzaam. Hij is weer aan het hacken geslagen.

Dat schrijft journaliste Boonsri Dickinson van BusinessInsider. Zij liep George ‘GeoHot’ Hotz tegen het lijf op een hackmarathon die georganiseerd werd door Backplane. Dit beginnend bedrijfje wordt onder meer gesteund door Eric Schmidt van Google en Lady Gaga.

PlayStation 3
Hotz introduceerde zichzelf als ‘de hacker die aangeklaagd werd door Sony’. De Japanners daagden hem vorig jaar voor de rechter omdat hij de beveiliging van de PlayStation 3-spelconsole omzeild had en hierover informatie verspreidde via het internet.

In april kwamen Hotz en Sony tot een schikking. De Amerikaan beloofde geen Sony-producten meer te hacken en de info over het hacken van de PlayStation 3 offline te halen. In ruil zag Sony af van verdere vervolging.

Facebook
In juni vorig jaar werd Geohot door Mark Zuckerberg onder de arm genomen en ging hij bij Facebook aan de slag. Daar zou hij nu volgens BusinessInsider weer weg zijn. Details over zijn vertrek zijn er niet.

De nu 22-jarige Amerikaan werd bekend toen hij er in 2007 als eerste in slaagde om via een softwarehack de iPhone te unlocken voor gebruik met andere operatoren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business