Nieuws

ChronoLapse 1.0.8

Geen zin om urenlang met je camera te filmen tot die bloem volledig ontloken is? Dat hoeft ook niet: met ChronoLapse maakt je webcam automatisch en met een ingestelde regelmaat foto’s van het hele proces.

Een timelapse-filmpje dus. Daarnaast kan je ChronoLapse prima inzetten voor stopmotionfilmpjes, zoals je er een heleboel op YouTube vindt.

[download_file]

Weinig mooi en gebruiksvriendelijk
Verwacht van ChronoLapse geen gelikte interface. Echt gebruiksvriendelijk is het programma dus niet, maar de essentie heb je snel door zodra je de Engelstalige helpfunctie hebt doorgenomen.

Het komt erop neer dat je ChronoLapse snapshots met je webcam kan laten maken, maar net zo goed ook schermafbeeldingen. Beide tegelijk kan trouwens ook, en je kunt de beelden van de ene bron bijvoorbeeld als beeld-in-beeld (PIP) laten weergeven.

Ga je voor schermafbeeldingen, dan is het uiteraard mogelijk zelf het schermgebied in te stellen waarvan je afbeeldingen wil. Een opstelling met twee monitors wordt ook ondersteund.

Frequentie, codec en framerate instellen
Niet alleen de frequentie voor de te maken beelden is instelbaar, ook de periode waarbinnen die plaatjes gemaakt moeten worden (je legt begin- en eindtijd vast). Het is tevens mogelijk je plaatjes te annoteren. De vastgelegde plaatsen kan je bovendien in batch laten herschalen en roteren.

Heb je alle nodige plaatjes vastgelegd, dan hoef je ChronoLapse maar naar de juiste bronmap(pen) te verwijzen en aan te geven met welke codec en framerate je de plaatjes in een videoclip wil gieten. Audio toevoegen hoort er eveneens bij. Wel ondervinden we af en toe problemen met de meegeleverde MEncoder op ons testtoestel: het conversieproces blijft geregeld hangen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business