Nieuws

Apple laat nieuwelingen aan nepproducten werken

Apple zou nieuw aangeworven ingenieurs soms aan een onbestaand product laten werken, om zekerheid te krijgen of ze wel betrouwbaar zijn.

Dat onthulde een voormalige Applemedewerker tijdens een interview met Adam Lashinsky, senior editor van Fortune Magazine en auteur van het boek Inside Apple. Lashinsky hield deze week een vraaggesprek over zijn boek in het hoofdkantoor van de zakelijke netwerksite LinkedIn.

Inside Apple
Lashinsky vermeldde in zijn boek, waarin de bedrijfscultuur van Apple wordt beschreven, dat Apple zo bevreesd is voor lekken dat het soms nieuw aangeworven medewerkers die eerst al een rigoreuze selectieprocedure hebben moeten doorstaan, op valse projecten zet om na te gaan of ze wel te vertrouwen zijn en geen informatie lekken.

[related_article id=”158256″]

Tijdens de  vraag- en antwoordsessie bevestigde een ingenieur die naar eigen zeggen zes jaar voor Apple heeft gewerkt deze praktijk. Een vriend van hem, een senior engineer bij Apple, zou het eerste deel van zijn carrière aan producten hebben gewerkt waarvan Apple nooit de intentie had om ze op de markt te brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business