Nieuws

LogMeIn Ignition for Android

Voordelen
Veel professionele opties
Audiostreamen
Nadelen
Niet goedkoop
Bestanden kopiëren nog niet mogelijk
Aanbevolen prijs:
Waar te koop?
Voor thuisgebruikers is LogMeIn Ignition for Android misschien te duur, maar wie een betrouwbare en veilige verbinding met zijn werkcomputer wil, zit goed bij deze app.

Met Ignition for Android heeft LogMeIn nu ook een app om vanaf een Android-toestel pc’s en Macs te benaderen. Bijna 23 euro lijkt veel geld voor een toepassing waarvoor er goedkopere of zelfs gratis alternatieven bestaan. Maar door de uitgebreide beheermogelijkheden is het zijn geld waard.

Na de installatie maak je een account aan via de website en vervolgens installeer je de software op elke computer die je vanaf je Android-toestel wilt kunnen bedienen. Geef daarna zowel op je telefoon als op je pc dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord in. Op onze smartphone zien we onmiddellijk alle aangemelde computers verschijnen, gegroepeerd onder de naam Default.

Windowscommando"s
Er wordt goed gereageerd op onze manuele commando’s, al bevroor de app één keer toen we met een Windows 7-pc verbonden waren. Leuk is de mogelijkheid om een Ctrl+Alt+Del-commando door te sturen. Dat is handig voor als je verbonden bent met een server, want zo kun je tussen gebruikersaccounts wisselen zonder de hele server te moeten herstarten.

Je kunt tekst kopiëren en plakken, al vraagt het veel geduld en precisiewerk om met je vingers een tekstblok te selecteren. Het is eenvoudiger om gewoon de hele tekst te selecteren en die dan op je smartphone of tablet te bewerken. Bestanden en afbeeldingen doorgeven gaat trouwens niet. Je kunt ook audio streamen.

Problemen met video
We ondervinden geen problemen om de muziekbestanden op onze laptop door te sturen. Video streamen is in principe ook mogelijk, maar tenzij je over een supersnelle internetverbinding beschikt, zal het beeld altijd vertraagd weergegeven worden. Er zijn heel wat uitgebreide instellingen, zoals het bepalen van de schermresolutie of de netwerksnelheid.

Je kunt ook instellen dat je bij het afsluiten van een sessie moet bevestigen, zodat je niet per ongeluk kunt uitloggen. LogMeIn Ignition for Android is een handige app, al blijt ze nog wat achter op de versie voor de iPad, die ook offline bestandstoegang ondersteunt. Dat verschil heeft ongetwijfeld te maken met de grote verscheidenheid aan Android-toestellen.

Maar zelfs dan is LogMeIn Ignition een van de beste oplossingen voor beheer op afstand. Voor thuisgebruikers is het misschien te duur, maar wie een betrouwbare en veilige verbinding met zijn werkcomputer wil, zit goed bij deze app.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business