Nieuws

Ook Google gaat blogs plaatselijk censureren

Twitter kondigde onlangs aan dat het tweets in bepaalde landen of gebieden gaat blokkeren. Google volgt en zal blogposts locatiespecifiek kunnen censureren.

Bijna exact een week geleden schreven we nog dat Twitter berichten kan censureren in bepaalde landen. Het bedrijf gelooft wel in vrije meningsuiting, “maar soms verschilt die mening zo hard met de onze dat we op die plek niet kunnen bestaan.” Dat schreef Twitter in een blogpost.

Blogger krijgt lokale domeinnaam
En ook Google gaat censureren, ontdekte Techdows. Het pakt de komende weken zijn dienst Blogger aan, zodat blogs een landenspecifiek adres krijgen. Blogspot.com wordt dus blogspot.be of blogspot.nl. Google voert de verandering door zodat het berichten niet wereldwijd hoeft te verwijderen wanneer ze aanstootgevend zijn.

[related_article id=”158901″]

In een helpbericht dat het laatst werd bijgewerkt op 9 januari lees je dat Google de methode wil gebruiken om de impact van gecensureerde berichten te beperken. Lezers worden naar sites met een domeinnaam van hun land doorverwezen. Dat wordt bepaald op basis van hun IP-adres.

Google zegt dat het migreren naar lokale domeinen vrije meningsuiting promoot, terwijl het systeem toch toelaat dat gebruikers zich aan de plaatselijke wet houden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business