Nieuws

Nitro Pro 7

Voordelen
Digitale handtekening
Duidelijke interface
Nauwkeurige conversie
Nadelen
Pdf-creatie vanuit meerdere bronnen te basaal
Niet stabiel genoeg
Aanbevolen prijs:
Waar te koop?

Bezuinigen lijkt het modewoord van 2012 te worden. En dus is het fijn als je kunt beknibbelen op softwarelicenties. Nitro Pro 7 is een betaalbaar alternatief voor Adobe Acrobat Pro X.

We kijken of we dezelfde kwaliteit voor minder geld kunnen krijgen. Nitro heeft het Microsoft Office-functielint in zijn producten gestopt en dat pakt goed uit.

De meeste opties zijn logisch geplaatst en dankzij de vele plug-ins voor webbrowsers en kantoorsuites kun je gemakkelijk vanuit andere programma’s pdf’s maken en bewerken. Nitro is in staat om pdf’s te creëren, maar het kan ze ook omzetten naar veelgebruikte zakelijke formaten als Word en Excel.

Bijna-perfecte resultaten
We testen de 64 bitversie op Windows 7 en zien goede resultaten, afgezien van enkele verkeerd geplaatste waarden in een Excel-spreadsheet. Als we echter naar Word exporteren, wijzigingen aanbrengen en dan weer naar pdf omzetten en dit proces herhalen, worden de koppen omgezet in vette tekst, wat we dan weer manueel moeten aanpassen.

Zodra we de meest nauwkeurige conversiestand inschakelen, crasht het programma herhaaldelijk. Dat levert veel tijdsverlies op. Daarnaast is het mogelijk om verschillende bestandssoorten te combineren en naar pdf te exporteren, maar we kunnen niet bewerken voor de uiteindelijke creatie, wat de functie wat nutteloos maakt.

Makkelijk teksten nalezen
Het redigeren van documenten is wel sterk uitgewerkt: je kunt tekst zwart maken en auteursinformatie verbergen als je gevoelige informatie wilt afschermen. Via de zoekfunctie kom je snel uit bij de passages die je wilt afdekken. Er is ondersteuning voor het invullen van formulieren en die werkt heel behoorlijk, maar de automatische veldengenerator van Adobe Acrobat Pro X vinden we niet terug in Nitro.

Anderzijds: voor Acrobat Pro X betaal je drie keer zo veel, terwijl Nitro voor zijn prijs veel extra’s en voldoende kwaliteit levert. Wel is het nog wachten op de Nederlandstalige versie; we vermelden dus voorlopig nog de dollarprijs van de Engelstalige versie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business